I denne guide lærer jeg dig, hvordan du trin for trin kan lave en stående flikflak.

Husk: Vi anbefaler at du har en uddannet træner til at hjælpe dig med nye spring. Husk også at have god plads omkring dig og et blødt underlag. På den måde undgår du skader.

Gode for-øvelser:

Nedenstående for-øvelser er gode til at give dig en fornemmelse af, hvordan det føles at lave en flikflak. De er dog ikke nødvendige for at kunne lave en flikflak, idet teknikken ikke er den samme som i en flikflak.

A. Første halvdel af en flikflak – Baglæns bro – Du kan med fordel øve dig i at gå i baglæns bro. Start med at ligge på ryggen og placér hænderne ved hovedet. Løft herefter mave op ad, samtidig med at du skubber op i arme og ben. Nu står du i bro. En Baglæns Bro er hvor du svajer i ryggen og læner dig bagover, samtidig med, at du holder hænder over hovedet og er klar til at lande på dem i en bro-position.

B. Anden halvdel af en flikflak -Bro- og bagover benspark
Stil dig i en bro-position og spark herefter det ene ben op i luften, så det trækker det andet ben med sig, og så du kommer op i en håndstand. Træk herefter benene og vupti, du har lavet anden del af en flikflak.

Lær at lave flikflak Trin-guide

Gennem hele springet skal du huske at have strakte arme, spænde mave- og rygmuskler, strække ben og fødder.

1. Stil dig med bøjede knæ, ligesom hvis du skal sætte dig på en stol. Det er vigtigt, at knæene ikke er længere fremme end fødderne.

Lær at lave flikflak

2. Lad dig falde en smule bagover og sæt hårdt af med benene.

Lær at lave flikflak

3. Træk samtidig armene hurtigt op over hovedet og videre bagover. Husk det er armene, der styrer retningen på springet så sørg for at trække dem lige op over hovedet.

Lær at lave flikflak

4. Land i på hænderne. Nu er du der næsten, for det sværeste er overstået.

Lær at lave flikflak

5. Sæt af med armene, men lad vær med at bøje dem. Brug i stedet dine skuldre som affjedring – se billede fra trin 4.

6. Land på benene igen og vupti, nu har du lavet en flikflak – sejt.

Lær at lave flikflak

Hvordan man tager ved en flikflak:

Placér din højre hånd på lænden af gymnasten og din venstre på lårene (omvendt hvis du er venstrehåndet). Lad gymnasten læne sig bagud og start med at bære gymnasten om i en håndstand. Når så gymnasten bliver mere sikker og mere modig, sætter I mere fart på. I stedet for at bære gymnasten, skubber du gymnasten rundt eller støtter med hænderne, så gymnasten ikke lander ned på hovedet. Jo bedre gymnasten bliver, desto mindre skal du tage ved.

Med venlig hilsen
Tommy

Træner i Gymplay