GymPlay School – lad os så komme igang

Trin-guide Lær at lave forlæns rulle

En forlæns rulle er et meget vigtigt spring at mestre, da det er en forudsætning for mere avancerede spring, hvor du roterer om egen akse. Det er også et spring, hvor du får forbedret din evne til at falde på en måde så du ikke slår dig. Så en god forlæns rulleteknik øger sikkerheden senere hen.

Husk: Vi anbefaler at du har en uddannet træner til at hjælpe dig med nye spring. Husk også at have god plads omkring dig og et blødt underlag. På den måde undgår du skader. Husk også at varme op, så muskler og led er klar til at springe.

TRIN-GUIDE: Lær at lave forlæns rulle

1. Stil dig i en oprejst position med hænderne strakte over hovedet

Lær at lave forlæns rulle

2. Før dine hænderne mod gulvet og sæt dig i hug. Dine hænder skal være placeret foran dine knæ og afstanden mellem dem skal svarer til afstanden mellem dine skuldre.

Lær at lave forlæns rulle

3. Skub bagenden op mod loftet. Se billede efter step 4

4. Bøj en smule i armene og læn dig ind over armene. Husk at hovedet skal være gemt væk mens du ruller (hagen er presset mod brystet og øjnene er fokuseret på navlen) Start dog med at lade øjnene fokusere på hænderne og først når du for alvor læner dig fremad for at rulle, dukker du hovedet og retter blikket mod navlen.

Lær at lave forlæns rulle

5. Skub bagende og ben henover hoved og arme (det er nu du ruller). Det er baghovedet/skuldrene, der rører madrassen og endelig ikke toppen af hovedet eller panden! Træk maven ind og rund i ryggen. Husk at dine knæ og tæer skal være strakte.

Lær at lave forlæns rulle

6. Rul om på ryggen og når du skal til at op at sidde i igen, så bøj i knæene, så fødderne kommer tæt på numsen. Jo hurtigere og jo mere sammenbøjet du er, jo nemmere er det at komme op på fødderne igen. Husk at holde din knæ samlet, så ser det pænere ud.

Lær at lave forlæns rulle

7. Brug kraften fra springet rotationen til at komme op i stående position. Brug samtidig også armene og mavemusklerne til at presse dig op.

Lær at lave forlæns rulle

Det var de syv hurtige trin til en forlæns rulle. Held og lykke med det!

Med venlig hilsen
Tommy,

Træner i Gymplay School