GymPlay School – lad os så komme igang
Trin-guide: Lær at lave kraftspring
Nu har du set videoen “lær at lave kraftspring”, hvor vi har vist dig, hvordan du laver et kraftspring. Nedenfor finder du en trin-for-trin guide, som viser de nærmere detaljer.
Husk: Hav altid en uddannet træner til at hjælpe dig med nye spring. Husk også at have god plads omkring dig og et blødt underlag. På den måde undgår du skader.
Gode for-øvelser:
1. Øv en håndstand op ad væggen. Du må meget gerne sparke dine ben hårdt op i mod væggen, men pas på at du ikke laver hul eller slår dig!
2. Hop på hænder – Sæt hænderne hurtigt ned i gulvet og se om du kan hoppe fremad på hænderne. Armene skal hele tiden være strakte, så det er skuldrene, der virker som fjedre.
TRIN-GUIDE: Lær at lave kraftspring
Igennem hele kraftspringet skal du huske at have strakte arme, spænde mave- og rygmuskler, strække ben og fødder.
1. Et kraftspring kræver kræfter – så få fart på!
Du skal bruge masser af energi i et kraftspring. Trin 1 er derfor et godt tilløb, hvor du accelerer dit løbetempo hen i mod springet. I videoen ovenfor har vi pga. af plads ikke kunnet lave et ordenligt tilløb. Dette betyder også, at springet ikke er helt så kraftfuldt som det bør være.
2. Spark hurtigt og hårdt op i en håndstand!
Igen er energi i springet helt afgørende, så derfor skal du sparke det ene ben hårdt op i en håndstand. Når du sparker med det ene ben, vil det andet ben helt naturligt komme med op. Benene skal være samlet (og strakte), når du kommer til lodret. Marie samler ikke benene, da hun laver et to-bens kraftspring. Benene er også lidt bøjede. Så Marie, stræk benene næste gang!
3. Brug skuldrene som fjedre
Et vigtigt element i at lave et godt kraftspring, er at du bruger dine skuldre som fjedre. Som for-øvelse B også viser, så kan man faktisk hoppe ret langt på hænderne bare ved at bruge skuldrene som fjedre. Sådan øver du skulderafvikling: Stræk hænderne over hovedet. Skub herefter op i skuldrene og mærk hvordan dine arme løfter sig. Prøv at lave skubbet flere gange og så hurtigt og kraftfuldt som muligt. Nu ved du hvad skulderafvikling er, og det du gør i kraftspringet er, at når dine hænder rører måtten, så skubber du hårdt og hurtigt op i skulderne.
4. Træk med hælene hele vejen igennem springet
Det er dine fødder, der viser vejen for resten af kroppen. Træk derfor med hælene, så de er forrest hele vejen igennem springet.
Med venlig hilsen
Tommy,
Træner i Gymplay School